สิงหาคม 10, 2022, 09:43:20 AM
ข่าว: กลับสู่เว็บไซต์ www.nicaonline.com
หน้า: [1]   ลงล่าง
ผู้เขียน หัวข้อ: Australia; Soaking shrimp in the blackspot inhibitor Everfresh  (อ่าน 3749 ครั้ง)
0 สมาชิก และ 95 บุคคลทั่วไป กำลังดูหัวข้อนี้
Nicaonline
Nicaonline
Administrator
YaBB God
*****

Karma: -1
ออฟไลน์ ออฟไลน์

กระทู้: 2685



ดูรายละเอียด
« เมื่อ: มกราคม 22, 2007, 10:37:46 AM »


FRDC Reports on Everfresh

Soaking shrimp in the blackspot inhibitor Everfresh (4-hexylresorcinol) is effective, inexpensive and produces less chemical residue than the standard quick dip treatment with sodium metabisulphite--according to research funded by the Fisheries Research and Development Corporation and Seafood Services Australia. FRDC says the recommended soak treatments also reduce chemical residue to a fraction of the most stringent international standards.

A 200-gram packet of Everfresh in 1,000 liters of water with 500 kilos of ice creates a 5-milligram-per-liter mix that effectively treats a ton of shrimp during a 24-hour period at a cost of A$1.7 cents a kilo, said principal investigator Steve Slattery of the Queensland Department of Primary Industries and Fisheries.

Doubling the Everfresh dosage to 10 milligrams per liter will treat 475 kilos of shrimp with a six-hour soak at a cost of A$3.4 cents a kilo.

Reducing the batch size to 125 kilos and the soak period to two minutes requires a 50-milligram-per-liter mix at a cost of A$12.8 cents per kilo.

Information: Seafood Services Australia, Ltd. (phone 1300-130-321, webpage www.seafish.org).

Source: Fisheries R&D News (www.frdc.com.au, Australian Government). Soaking prawns has merit. Volume 14, Number 4, Page 14, November 2006.
บันทึกการเข้า

ความรู้ ข่าวสาร สร้างปัญญา

หน้า: [1]   ขึ้นบน
พิมพ์
 
กระโดดไป: