กันยายน 20, 2021, 12:42:10 PM
ข่าว: กลับสู่เว็บไซต์ www.nicaonline.com
หน้า: [1]   ลงล่าง
ผู้เขียน หัวข้อ: A review of the larviculture of cobia Rachycentron canadum  (อ่าน 2154 ครั้ง)
0 สมาชิก และ 71 บุคคลทั่วไป กำลังดูหัวข้อนี้
mei
systems Research
YaBB God
******

Karma: 0
ออฟไลน์ ออฟไลน์

กระทู้: 596


ดูรายละเอียด
« เมื่อ: มกราคม 16, 2010, 08:09:12 AM »

A review of the larviculture of cobia Rachycentron canadum,a warm water marine fish

G. Joan Holt a,⁎, Cynthia K. Faulk a, Michael H. Schwarz b
a University of Texas at Austin Marine Science Institute, 750 Channel View Drive Port Aransas TX 78373 USA
b Virginia Tech — Virginia Seafood Agricultural Research and Extension Center, 102 S. King Street, Hampton, VA 23669 USA

Aquaculture xx (2007) xxx–xxx


Abstract
Cobia Rachycentron canadum is a marine finfish species with emerging global potential for mariculture. Positive culture attributes include capacity for natural and induced tank spawning, growth rates in excess of 6 kg/year, high disease resistance, high survival rates (post-larviculture stage) in tanks and net pens, adaptability to commercially available extruded diets, and high-quality fillets suitable for the sashimi as well as white tablecloth restaurant markets. Nonetheless, cobia production faces several
bottlenecks limiting industrial expansion including limitations in fingerling production per unit volume. This paper will provide an overview of production limitations, and focus on recent spawning and larviculture research results and ongoing research initiatives.

© 2007 Elsevier B.V. All rights reserved.
Keywords: Cobia; Larviculture
บันทึกการเข้า

หน้า: [1]   ขึ้นบน
พิมพ์
 
กระโดดไป: